SPAR PENGE PÅ DIN EL-REGNING

Priserne stiger, også på din el-regning. Elpriserne er i disse dage historisk høje, og derfor har vi her samlet vores bedste råd til, hvordan du kan spare mest muligt!

Få et overblik over dit forbrug

Det lyder måske kompliceret eller omstændigt, men det behøver det ikke være. Gå dit hus igennem, tjek op på værelserne. Hvor bliver der brugt meget strøm?

Sluk dine apparater helt

Det er mange myter på spil, når vi taler om standby-funktionen, der engang var kendt som den "usynlige strømsluger". Det kan give fin mening at slukke for sine apparater helt - i hvert fald dem, du ikke bruger dagligt. Det kan næsten ikke svare sig at hive stikket på dit nye TV og lign., da de næsten ikke bruger noget strøm på standby.

Drop tørretumbleren

Du har nok hørt det et par gange før. Du kan spare mange penge på at hænge tøjet op i stedet for. Især hvis du har en ældre model med et lavere energimærke.

Kan du ikke undvære tørretumbleren, så kan det virkelig betale sig at købe en ny, der har et højt energimærke. 


Skift dine glødepærer til LED

Ved bare at skifte dine glødepærer, halogenpærer, lysstofrør m.m., så kan nemt som ingenting nedsætte dit strømforbrug med op til 80%. Udover at LED-lys bruger meget mindre strøm, så har de en levetid, der er 5-10 gange så lang.


Husk energitilskuddet! Ønsker du en større udskiftning, så kan du søge om energitilskud fra jeres energiselskab.  Brug sensor & timer-funktion

Vi lever i 2022 og med et hav af muligheder. Du kan styre både belysning, alarm og meget mere med en simpel app. Ja, selv din kaffemaskine! Det giver dig bl.a. muligheden for at tænde lyset, når du er ved at være hjemme, så det ikke behøver at stå tændt i flere timer. Samme funktion kan du få ved at få installeret en sensor, så lyset tænder, der hvor du er.

Vi hjælper dig hellere end gerne!


Hold øje med dit forbrug på din app

Der findes flere forskellige leverandører af apps, som du kan downloade gratis og på den måde holde øje med dit forbrug. Watts-appen er en af de mest populære, og generelt har de allesammen live-funktioner, så du kan planlægge din næste tøjvask til det tidsrum, hvor strømmen er billigst.

Skru ned for varmen

Det er en generel huskeregel, at du du sparer 5% af dit forbrug for hver grad, du skruer ned. Måske gæsteværelset ikke behøver at være skruet op på max i de perioder, det ikke bliver brugt. Dog er det vigtigt at skrive sig bag øret, at ens bolig skal holdes et sted mellem 18-25 grader for at undgå fugt.

Energiforbedring

Vidste du godt, at du med håndværkerfradraget kan du trække arbejdsløn til energiforbedringer af din bolig fra i skat? Herunder skift til varmepumpe m.m.! Kontakt os hellere end gerne, hvis vi skal komme forbi dig og give dig et tilbud eller gennemgå din bolig.