AFFALDSORTERING OG GRØN OMSTILLING

Affaldsortering har altid været en mærkesag for os hos Bang A/S. På nuværende sorterer vi i 24 fragmentioner, inden vi til sidst har rest efter sortering som den 25. fragmention. Det er vi stolte af, men vi stopper ikke her.


Vi har netop fået afhentet i alt 31 stk. papballer, som vi de seneste 5 år har sat til side, efter som at retur-pap-priserne ikke har været gunstige. Vores pap-baller vejer i morgen af 300 kg pr. stk. Der var samlet set 9 ton pap til genbrug i det lastbil-læs her. På nuværende tidspunkt producerer vi næsten en papballe om måneden. Vi er blevet 23 personer i virksomheden, og det betyder, at vi forbruger meget mere pap end tidligere. 

Desværre erfarer vi at ALT for få virksomheder - i specielt byggebranchen - sorterer deres pap fra, med den begrundelse, at der ikke er økonomi i at sortere pappet fra.

Det vil vi gerne ændre på! 


Vidste du, at det pap, som vi her sender afsted her kan genbruges helt op til 11 gange, inden at det til sidst ender som æggebakker eller jordbærbakker, hvilket jo er en helt fantastisk genbrugs-frekvens, ikke?


Vores tanker går på følgende: Hvis nu der kom pant på pap, fx 5 kroner ekstra pr. kg. udover det, som genbrugsindustrien allerede nu giver (op til 1 kr. pr. kg, minus fragtomkostninger) for genbrugs-pap, så ville der komme meget mere pap retur. Hvis der kunne indføres pant på pap, så ville der ikke være brug for at producere nær så meget nyt og jomfrueligt pap, som desværre er tilfældet lige for tiden. 

Vi er helt overbeviste om, at det i sig selv vil kunne gøre en forskel, og i forvejen er vi jo I Danmark de bedste i verden til at genbruge drikkeflasker og dåser, hvor vi formår at returnere helt op til 93% af de flasker, som er en del af Dansk Retursystem A/S

Hvad gør du dig af tanker? Byd endelig ind!


________________________


// Bang A/S -Din autoriserede el-installatør

Følg med i vores udvikling i omstilling af vores affaldssortering, hvor vi på nuværende tidspunkt sorterer i hele 24 fragmentioner, inden vi til sidst har rest efter sortering som den 25. fragmention!